Als ZZP'er (Zelfstandige Zonder Personeel) zet je je voor meer dan 100% in voor je bedrijf. De dagelijkse planning en organisatie vergt veel van je tijd. Het is dan ook prettig om zaken die je niet per se zelf hoeft te regelen uit te besteden. Financiële voorzieningen voor jou en jouw onderneming zijn in goede handen bij Intergroep.
Of het nu gaat om alle denkbare bedrijfsverzekeringen of een goed verzorgd pensioen voor jezelf, wij regelen de voorzieningen en onderhouden het contact met de verschillende externe partijen. Verzekeren blijft maatwerk! Elk bedrijf loopt bepaalde risico’s. Intergroep is gespecialiseerd in de zakelijke markt en kent de risico’s die je als ondernemer loopt. Of het nu gaat om schade door brand of arbeidsongeschiktheid, met de juiste verzekeringen kan je je indekken tegen de nadelige financiële gevolgen!
Dit hangt mede af van de branche waarbinnen je als ZZP'er werkzaam bent en zolang je GEEN personeel in dienst neemt.
- Adviserend beroep zoals accountant, financieel adviseur, systeem- beheerder, etc.
- Detailhandel
- Uiterlijke verzorging, bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, pedicure, etc. - Bouw en technische beroepen, bijvoorbeeld timmerman, schilder, metselaar, etc.
Naastgenoemde verzekeringen gelden voor alle ZZP'ers, ongeacht de branche.
Deze verzekering dekt schade die aan personen of zaken wordt toegebracht. Dit moet wel binnen de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf gebeuren en u moet aansprakelijk zijn. Er is geen dekking voor schade als gevolg van beroepsfouten of verkeerde adviezen. Daarvoor kan eventueel een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten.
Ook is er geen dekking voor zaken die je onder opzicht hebt, dat wil zeggen materialen of zaken die onder jouw beheer zijn.
Deze verzekering dekt de kosten voor juridische bijstand. De meeste rechtsbijstandverzekeringen bevatten ook dekking voor een juridisch advies en een incassoservice. Verder vallen conflicten met leveranciers en afnemers onder de dekking.
Deze verzekering is er voor het risico van schade aan de bedrijfsinventaris en goederen door onder andere brand, waterschade in of diefstal uit de bedrijfsruimte (hieronder valt ook het kantoor aan huis). Het is een verzekering op basis van nieuwwaarde, inclusief dekking voor tijdelijk (tot maximaal 3 maanden) elders opgeslagen spullen. Ook is er dekking voor het huurdersbelang; in de bedrijfs-/werkruimte aangebrachte verbeteringen.
Met deze verzekering wordt de terugval in inkomen opgevangen tijdens een langere periode van ziek zijn. Als ZZP'er ben je namelijk niet standaard verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en je kunt geen beroep doen op een uitkering. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk.
Voor het het risico van schade aan jouw computer, laptop of kantoorelektronica door alle van buiten komende gebeurtenissen (inclusief diefstal na buitenbraak aan een gebouw). Ook is er dekking aan databestanden en software. Er gelden wel maximum verzekerde bedragen. Voor ZZP'ers met een adviserend beroep of voor de detailhandel.
Hiermee wordt het risico verzekerd van gevolgen van schade, ontstaan door een calamiteit, waardoor kosten gemaakt moeten worden om werkzaamheden te hervatten, zoals bijvoorbeeld de huur van vervangende kantoorruimte of herstel van de administratie. Er is geen eigen risico.
Een verzekering tegen financiële schade door teruggang in de productie en/of omzet als gevolg van stilstand of stoornis in de uitoefening van het bedrijf door een gedekte gebeurtenis zoals brand, storm, regen- en leidingwater. Er is ook dekking tegen schade door inductie/overspanning als gevolg van bliksem, hevige lokale regenval, sneeuwdruk, wateraccumulatie, storing in de levering van electriciteit, water en aardgas en storing van een koel-/vriesinstallatie.
Deze geldt alleen voor de klusjesman, timmerman, loodgieter en installateur. Dit is een uitgebreidere versie van een AVB. Het is een verzekering voor het schaderisico van beschadiging van het bouwwerk zelf en/of de bouwmaterialen door bijv. brand, storm, diefstal of vandalisme. Ook schade door een uitvoeringsfout of eigen gebrek van het materiaal, schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever door uitvoering van werkzaamheden en schade aan of diefstal van hulpmateriaal op de bouwplaats valt onder de dekking.
Een verzekering die het risico verzekert van diefstal van goederen en gereedschappen uit de bestelbus en aanhangwagen.
Je gaat ervan uit dat je niets tragisch kan overkomen maar om je partner niet met grote financiële problemen achter te laten, is een sluiten van een overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard.
Een ZZP'er sluit regelmatig contracten met klanten. Deze kunnen zowel mondelijk als schriftelijk afgesloten worden. Op het moment dat de klant het aanbod aanvaardt, is er een contract.
Na het afsluiten van een contract moet je een bepaalde prestatie leveren, zoals een computer repareren of de boekhouding doen. Jouw klant heeft recht op deze prestatie, jij hebt recht op de overeengekomen vergoeding.
Het belangrijkste in het contract is de beschrijving van het product of de dienst, de prijs ervan en de aanvaarding door de klant. Verder staan er vaak afspraken in over de:
duur van het contract;
opzegtermijn;
levering;
gevolgen bij het niet nakomen van verplichtingen;
betalings- en incassotermijn;
garantie;
onderhoudsverplichtingen.
De afspraken in het contract moeten redelijk zijn voor jou en jouw klant en je moet je aan de wettelijke regels houden. Zo zijn er bijvoorbeeld regels voor een koopcontract met consumenten.
Je kunt standaardbepalingen gebruiken als je zaken doet met klanten en opdrachtgevers. Dit zijn de 'algemene voorwaarden'. Op deze manier hoef je niet bij elke transactie af te spreken onder welke voorwaarden je bijvoorbeeld levert.
Als ZZP'er, freelancer, zelfstandig ondernemer of eenmanszaak ben je niet verplicht om algemene voorwaarden te hanteren maar het is wel handig. Ze geven duidelijkheid en zekerheid.
Naast verzekeringen en contracten zijn er natuurlijk nog andere zaken waar je op moet letten. Denk hierbij aan juridische, fiscale en economische zaken die gebaseerd zijn op het inkomen, het vermogen en de bezittingen. Als we dat allemaal op deze site moeten zetten, dan doen wij ons tekort. Bel gewoon even naar ons kantoor voor een afspraak.
T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E:
Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur