Sparen voor later

Er zijn een aantal situaties waarvoor u zou willen gaan sparen voor later. U kunt sparen voor uw (klein)kind of voor uw pensioen. Veel (groot)ouders sparen voor hun (klein)kind voor bijvoorbeeld hun studie of rijles of voor hun 18e verjaardag. Dit kan op verschillende manieren.

Als u met pensioen gaat, wilt u over voldoende inkomen beschikken. Hoe krijgt u dit inkomen? Als eerste ontvantgt u de AOW-uitkering van de overheid. Daarnaast is er vaak een pensioenuitkering vanuit de werkgever. Als laatste kunt u er ook voor kiezen om zelf te gaan sparen voor uw pensioen.
Sparen voor later hoe doe ik dat
Sparen voor uw kind

Sparen voor uw (klein)kind

Het is belangrijk om te bedenken of u een vast bedrag per maand wilt sparen of dat dit onregelmatig gaat gebeuren. Om te bepalen welke vorm het wordt is het van belang om te weten of u tussentijds over het geld wilt kunnen beschikken.

Er zijn diverse spaarrekeningen, maar ook spaarplannen.

Bij spaarrekeningen zitten de verschillen met name in de opvraagbaarheid. In het algemeen ontvangt u een hogere rente als het spaartegoed langer vaststaat. Bij sommige rekeningen is een minimum eerste inleg vereist, bij anderen zijn er beperkingen in de bedragen die worden vastgezet.

Bij een spaarplan spaart u gedurende een bepaalde periode een vast bedrag per maand. Er kan tussentijds niet opgenomen worden.

Sparen voor uw pensioen

Bij het bereiken van de wettelijke pensioenleeftijd ontvangt u een basispensioen van de overheid in de vorm van een AOW-uitkering. Daarnaast kunt u meestal ook via uw werkgever een pensioen opbouwen. Dit laatste is niet verplicht. Is deze pensioenuitkering (van de overheid en van de werkgever) niet voldoende, dan kunt u zelf sparen voor een aanvulling op het pensioen. Hier zijn diverse mogelijkheden voor.
Lijfrente
Met een lijfrente spaart u extra geld bij een verzekeraar voor het moment dat u met pensioen gaat. Dit is fiscaal vriendelijk, want onder bepaalde voorwaarden is de inleg aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Ook betaalt u geen vermogensbelasting over het opgebouwde tegoed als u aan kunt tonen dat er een pensioengat is. U kunt kiezen voor een periodieke inleg of om een groter bedrag ineens in te leggen.
Banksparen
Ook hier spaart u extra geld. Dit doet u echter niet bij een verzekeraar maar bij een bank.
Spaarrekening of deposito
U kunt ook gaan sparen via een gewone spaarrekening of deposito. Deze producten kennen geen fiscale vrijstelling. U heeft wel alles zelf in de hand, zoals wanneer en hoeveel u spaart. Mocht het nodig zijn dan kunt u tussentijds het geld voor een ander doel gebruiken.
Hoe spaar ik voor mijn pensioen

Laatste blogberichten

03 december 2018
Sparen voor later
Met uw geliefde een droomreis maken? Het nieuwste model van uw favoriete automerk aanschaffen? Of een nieuwe tuin? Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. Dat drukt flink op uw maandelijkse lasten. Het kan goedkoper! Hoe? Het is...
18 mei 2018
Sparen voor later
Een scheiding, parttime werken, minder presterende pensioenfondsen en de stijgende gemiddelde leeftijd. Slechts enkele redenen waardoor u minder pensioen opbouwt en later minder inkomen heeft. U kunt dat op een fiscaal aantrekkelijke manier oplossen....
21 maart 2018
Sparen voor later
​e tijd dat spaargeld jaarlijks het nodige rendement gaf, ligt ver achter ons. Geld opzijzetten voor noodgevallen is natuurlijk altijd verstandig. Veel mensen willen echter meer rendement op hun spaargeld. We zetten de alternatieven op een rij. Een f...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites