Vermogensbeheer__Pensioen_frank-bdc89710 Pensioen | Intergroep

Heb jij jouw pensioen al goed geregeld?

Pensioen klinkt voor veel mensen nog als een stipje aan de horizon maar het komt sneller dan je denkt. We vertellen je graag alles over jouw pensioen en helpen je de juiste keuze te maken zodat je later niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Je bepaalt zelf of je later kan leven zoals jij dat voor ogen hebt. En voor ondernemers is dit nog belangrijker want zij regelen hun pensioen meestal zelf.

Je kunt bij ons terecht voor jouw eigen pensioen, maar ook voor jouw personeel. Er zijn allerlei mogelijkheden om te zorgen voor een goed pensioeninkomen. Bijvoorbeeld sparen of beleggen, maar je kan ook met belastingvoordeel een lijfrente afsluiten of een bankspaarrekening openen. 

Wil je zeker zijn van een goede financiële toekomst, neem dan snel contact met ons op. De koffie staat klaar!

pensioen regelen
Pensioen, hoe pak ik dat nu aan

Pensioen, hoe pak ik dat nu aan?

Eerst gaan we samen een 'klantprofiel' opstellen. In dat profiel nemen we jouw doelstelling, risicobereidheid, kennis, ervaring en financiële positie door. Tevens kijken we of er een CAO of bedrijfspensioenfonds van toepassing is. Nadat we al jouw wensen in kaart hebben gebracht, bekijken we of de regeling past binnen jouw budget.

Er zijn diverse pensioenregelingen. Denk aan een eindloon, middelloon of beschikbare premieregeling en/of een afgeleide hiervan. In onze analyse brengen wij verschillende mogelijkheden in kaart en bespreken samen met jou de voor- en nadelen per regeling. Ook de toekomstige lasten van deze pensioenregelingen spelen een belangrijke rol in onze analyse.

Uiteindelijk wordt er een pensioenregeling gekozen en wij onderzoeken vervolgens welke verzekeraar het beste bij jouw wensen past.

Wat kost me dat nu?

Als we praten over het opstellen van een pensioenadvies is de richtlijn ongeveer EUR 5.000. Jaarlijks zullen wij onderhoud plegen en betaal je per werknemer EUR 150 per jaar. Wij hebben een dienstverleningsdocument (dvd) en daarin staat alles duidelijk omschreven. De pensioenregeling op zich is geheel afhankelijk van de wensen en de betaalbaarheid voor nu en in de toekomst. Een eenmaal toegezegd pensioen brengt verplichtingen met zich mee en daarom is een goede inventarisatie erg belangrijk, alsmede een jaarlijkse afstemming van de wensen en doelstellingen en de invulling daarvan.

Wat kost mij een pensioen voor mijn werknemers
Welke regeling voor pensioen

Welke regeling is het beste voor mij?

Afhankelijk van jouw wensen kun je een regeling afspreken waarbij de werknemer de garantie krijgt van een bepaalde uitkering per maand op de pensioendatum. 

Je kunt er ook voor kiezen om een kapitaal op te bouwen. Daar wordt dan een uitkering van aangekocht op de pensioendatum. De uitkering staat dan nog niet vast en is afhankelijk van de sterftekans, kosten en interest.

In onze gezamenlijke gesprekken worden de voor- en nadelen van de regelingen doorgenomen en de praktijk wijst uit dat de werkgever een heel bewuste keuze kan maken nadat hij volledig op de hoogte is gebracht van alle ins en outs.

Hoe informeer ik mijn werknemers?

Een onderdeel van ons advies en bemiddeling is het goed informeren van het personeel. Op grond van de pensioenwet en de zorgplicht ben je ook verplicht jouw werknemers goed in kennis te stellen. Over het algemeen geven wij een lezing aan het personeel en/of houden spreekuren voor het personeel.

De verzekeringsmaatschappij zal binnen een maand na aanmelding van het nieuwe personeelslid een startbrief toesturen. Jaarlijks wordt er een uniform pensioenoverzicht (UPO) gestuurd naar het privéadres van de werknemer. Hierin wordt de regeling alsnog duidelijk uitgelegd en de privésituatie op uniforme wijze inzichtelijk gemaakt.

Werknemers informeren pensioen
Administratief pensioen werknemers

Hoe gaat het administratief?

In het begin van het jaar ontwerpen wij een Excelllijst, waarop alle werknemers met de nieuwe salarissen worden ingevoerd en waarbij de premies voor de pensioenen inzichtelijk worden gemaakt. Je weet dan wat de inhoudingen voor de pensioenpremie per maand voor de werknemer moeten zijn. Wij informeren je als werkgever of P&O-afdeling over de premies.

Mocht je tussentijds nieuw personeel aannemen, dan zullen wij een offerte maken waarbij we direct kunnen zien wat de nieuwe premie gaat worden. Mocht tussentijds personeel het bedrijf verlaten, dan wordt dit doorgegeven aan de verzekeraar.

De verzekeraar heeft een rekening-courant met je en maandelijks of per kwartaal wordt een overzicht afgegeven waarbij de premies voor alle medewerkers inzichtelijk zijn.

Laatste blogberichten

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites