MKB

Je bedrijf wordt groter en groter. Er zijn (meer) mensen nodig om al het werk te verrichten. Dit brengt steeds meer verantwoording en risico's met zich mee. MKB staat voor midden- en kleinbedrijf, waarbij bij een kleinbedrijf sprake is van minder dan 50 werknemers en bij een middelgroot bedrijf minder dan 250 werknemers. Dit betekent dat je niet alleen te maken hebt met risico's voor de onderneming, maar ook op personeelsgebied. Welke wil je zelf dragen en welke risico`s wil je overdragen aan de maatschappij?

Intergroep onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, het inzichtelijk maken van de risico`s en de oplossingen waarmee wij komen. Daadkracht en inventiviteit zijn zeer belangrijk en graag sparren wij met je om je te helpen met ondernemen.

MKB advies financieel

Welke verzekeringen zijn voor mij relevant?

Welke risico's loopt je onderneming? Dat hangt van diverse factoren af: het type onderneming, aantal personeelsleden, wel of niet actief in het buitenland, worden er producten gefabriceerd en getransporteerd, 

welke risico`s loop je bij het verlies van je bezittingen,vermogen en inkomen. 

Hieronder een overzicht van de verzekeringen op het gebied van het bedrijfspand, bedrijfsmiddelen, wagenpark, recht & plicht en continuïteit.

Bedrijfspand

Gebouwen/huurders verzekering: de plek waar uw bedrijf is gevestigd is belangrijk voor uw onderneming. U ontvangt er uw klanten. Leveranciers voorzien u daar van producten. Stel dat er brand uitbreekt en er ontstaat forse schade. Dit heeft praktische gevolgen (waar moeten de werknemers bijvoorbeeld werken?), maar ook de schade aan het gebouw zelf moet worden betaald.

Bedrijfsschade verzekering: bij bedrijfsstilstand is het mogelijk uw brutowinst te verzekeren. Als uw bedrijf door een calamiteit even helemaal stilligt, heeft u in ieder geval een vangnet.

Milieuschade verzekering: hoe schat u uw risico in op het veroorzaken van milieuschade? Voorbeeld: asbestvervuiling door brand.

Glasverzekering: als eigenaar van een gebouw kunt u te maken krijgen met ruitschade. Een glasverzekering voor bedrijven dekt glasschade aan al uw verzekerde gebouwen.

Bouw- en montageverzekering: bij bouwprojecten kunt u schade lijden door vele oorzaken. Bent u aannemer of opdrachtgever van bouwprojecten, dan loopt u dagelijks grote risico's. Deze kunt u verzekeren.

Bedrijfsmiddelen

Machinebreuk verzekering: machines kunnen van levensbelang zijn. Welke gevolgen zijn er voor uw bedrijfactiviteiten als er een machine uitvalt?

Werk- en landbouwmateriaalverzekering: deze biedt uitkomst aan ondernemers die werk- en landbouwmaterieel in eigendom hebben. Goed onderhoud en een goede verzekering zijn van belang.

Reconstructiekosten verzekering: brand in een kantoorpand kan grote gevolgen hebben. Het is dan fijn dat u terug kunt vallen op een verzekering. Het herstellen van een administratie brengt hoge kosten met zich mee. Deze kunt u verzekeren.

Bedrijfsuitrusting en goederenverzekering: als u een grote bedrijfsuitrusting of goederenvoorraad heeft, is verzekeren een slimme optie. Als er namelijk iets mee gebeurt, dan raakt het de dagelijkse activiteiten van uw onderneming.

Kantoor- en winkelelektronica verzekering: bij veel schades ligt de oorzaak aan een gebrek aan de apparatuur zelf of aan een menselijke fout. In veel gevallen is dan schade aan elektronica niet gedekt. Daarvoor is deze verzekering nodig.

Elektronicamaatwerk verzekering: als uw onderneming nauw samenhangt met het gebruik van elektronische apparatuur. Met deze verzekering hoeft u uw klanten nooit teleur te stellen.

Geldswaarden verzekering: deze verzekert geld en geldswaardige papieren. Contant geld maakt u kwetsbaar, omdat dit bewaard en vervoerd moet worden.

Betaalgarantie: als ondernemer heeft u te maken met transacties. Als een (grote) transactie niet wordt betaald, loopt uw onderneming risico. Voor dit betalingsrisico is deze verzekeringsoplossing: de zekerheid die u bij sommige afnemers wenst en kredietadvies als u dat nodig heeft.

Wagenpark

Motorrijtuigenverzekering: als u auto's of vrachtwagens heeft brengt dit risico's met zich mee. Deze dienen verzekerd te worden.

Transport eigen vervoer: om uw klanten tijdens het goederentransport zekerheid te geven, moet u zelf voor zekerheid kiezen. Dit geldt vanaf het moment van laden tot lossen.

Autoverzekering werknemers/werkgevers: als u als werkgever een collectief contract heeft afgesloten met Intergroep, dan kunnen daar ook de werknemers van profiteren. Een autoverzekering met een hoge dekking, tegen een collectieve premiekorting.

Recht & plicht

Rechtsbijstand voor bedrijven: als u een verschil van inzicht heeft en u wilt echt uw gelijk halen, dan zijn de juridische kosten gedekt en krijgt u ondersteuning in dit proces.

Aansprakelijkheid voor bedrijven en beroepen: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Een aansprakelijkheidsclaim kan financieel grote gevolgen hebben. Belangrijk is om u te beschermen tegen aanspraken van derden.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering: bent u bestuurder, commissaris of toezichthouder? U bent waarschijnlijk met plezier aan uw werk, maar in een dergelijke functie loopt u een mogelijk aansprakelijkheidsrisico.

Vervoerdersaansprakelijkheid: als u zich als ondernemer bezig houdt met nationaal en/of internationaal transport.

Continuïteit

Verzuimverzekering: als uw werknemer(s) iets overkomt, dan heeft dit ook gevolgen voor u. U kunt rekenen op hun inzet, maar bij ziekte of een ongeval van een werknemer heeft u dubbele zorgen: u bent verplicht het loon twee jaar lang door te betalen en u heeft praktische gevolgen op de werkvloer. Hoe gaat u als ondernemer om met verzuimrisico's?

Intergroep heeft diverse verzuimverzekeringen om deze risico's te kunnen dragen.

WGA-Eigen Risicoverzekering: een werknemer die door ziekte tijdelijk of gedeeltelijk (ten minste 35%) arbeidsongeschikt raakt, kan na 2 jaar een uitkering krijgn volgens de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Dit is de WGA-uitkering (regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Het UWV houdt zich bezig met de re-integratie van de werknemer. Als werkgever kunt u ervoor kiezen dit niet aan het UVW over te laten. Het alternatief is om dit financiële risico bij een verzekeraar onder te brengen. U bent dan 'eigenrisicodrager'. Past dit bij uw behoefte als ondernemer?

Geef mij advies over mijn personeel

Afgelopen jaar heeft Frank Boute ook een opleiding bij AVANS Hogeschool gevolgd, "Verzekerd Verzuim- en Inkomensmanagement". Een opleiding waarbij o.a. onderwerpen als het stimuleren van het personeel, maar ook arbeidsrechtelijke zaken aan bod zijn gekomen. Een zeer goede basis dus om je van een goed advies te kunnen voorzien voor wat betreft je dierbaar personeel.

MKB geef mij advies over mijn personeel
Hoe bereik en beheer ik continuïteit als MKB

Hoe bereik en beheer ik continuïteit?

Zowel Thomas Denissen als Frank Boute zijn 'Erkend MKB-adviseur'. Dit houdt in dat risicomanagement een onderdeel is van dit vakdiploma. Zaken als continuïteit, maatregelen op basis van de organisatie, bouwkundig of technisch, worden inzichtelijk gemaakt. In combinatie met het personeelsbeleid is Intergroep een ideale partner als klankbord.

Wij hebben een speciale tool, 'BORIS', waarmee wij een scan kunnen maken van uw bedrijf. Er wordt een volledige risico-inventarisatie gemaakt. Vervolgens geven wij aanbevelingen hoe je de risico's kunt beperken en hoe je kosten kunt besparen.

Laatste blogberichten

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites