Mijn partner overlijdt

Wanneer uw partner overlijdt gaat u door een rollercoaster van emoties. Er moeten meteen heel veel dingen geregeld worden en dat terwijl de nabestaanden het al moeilijk genoeg hebben.
Mijn partner overlijdt hoe zit het financieel
Mijn partner overlijdt, wat betekent dit voor mijn verzekeringen

Wat betekent dit voor mijn verzekeringen?

Uiteraard moet eerst de begrafenis of crematie geregeld worden. Het is afhankelijk van de verzekering, als de overledene die heeft afgesloten, of de uitvaart volledig of gedeeltelijk geregeld wordt. Voor deze zorg wordt een uitvaartverzekering afgesloten.

Heeft u een nabestaandenverzekering? Een nabestaandenverzekering zorgt voor een inkomen als u of uw partner overlijdt. Het inkomen dat wegvalt is verzekerd zodat degene die achterblijft zich geen zorgen hoeft te maken over de financiën.

Dan zullen er verzekeringen aangepast moeten worden. Op diverse polissen staat bij verzekerde hoedanigheid bijvoorbeeld 'echtpaar', of 'gezin'. Dit is o.a. bij de aansprakelijkheidsverzekering en de doorlopende reisverzekering.

Wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Wanneer uw partner overlijdt ontstaat er voor de nabestaande(n) een geheel ander financieel plaatje.

Het is natuurlijk wel fijn als u in de woning kunt blijven wonen. Bij een huurwoning is dat in de meeste gevallen logisch, maar bij een koopwoning niet. Is het financieel allemaal op te brengen?

Belangrijk is om na te gaan of er een overlijdensrisicoverzekering is die uitkeert zodat de hypotheek (deels) afgelost kan worden en u als nabestaande in de woning kunt blijven wonen.
Partner overlijdt wat betekent dit voor mijn hypotheek
Partner overlijdt wat moet ik doen

Wat moet er nog meer gebeuren?

Het overlijden moet gemeld worden bij de gemeente. Dit kunt u zelf doen, maar vaak gebeurt het door de begrafenisondernemer. De gemeente meldt het vervolgens bij de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en de Belastingdienst. De pensioeninstantie van de overledene dient op de hoogte te worden gebracht.

Als u in aanmerking komt voor een ANW-uitkering (Algemene Nabestaanden Wet), dan ontvangen weduwen, weduwnaren en partners met een geregisteerd partnerschap, automatisch bericht van de SVB (Sociale Verzekerings Bank). Bent u samenwonend, dan moet u zelf een aanvraag indienen.

Naast het melden bij de gemeente, uitkeringsinstanties en verzekeringsmaatschappijen zijn er nog meer instanties die op de hoogte moeten worden gebracht. Denk hierbij aan de werkgever, bank, hypotheekverstrekker/woningcorporatie, verenigingen, energiebedrijf, telefoonmaatschappij en eventuele abonnementen van tijdschriften en/of kranten.

Laatste blogberichten

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites