Mijn eerste auto

Niet meer met je fiets of brommer door de regen, maar lekker droog in je eigen auto! Helemaal onafhankelijk en dus zelf bepalen waar je heen rijdt. Je bent er trots op en dat mag ook. Natuurlijk moet je auto goed verzekerd worden, mocht er iets gebeuren. Daarvoor kun je bij ons terecht. Wij helpen je bij het afsluiten van de juiste verzekering.
Autoverzekering afsluiten Intergroep
Kosten van een autoverzekering

Wat voor mogelijkheden zijn er
en wat kost het?

Er zijn een 3-tal mogelijkheden, soorten dekking, om je auto te verzekeren.
Alleen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Dit is de laagste dekking, maar wel wettelijk verplicht. Hierbij zijn alleen de kosten die verband houden met de schade die je met je auto aan een ander toebrengt gedekt. Je eigen schade aan je auto is niet gedekt.
WA + Beperkt Casco
Deze dekking gaat iets verder dan alleen de WA-dekking. Bij deze dekking is ook diefstal, inbraak, brand, storm, botsing met loslopende dieren en ruitschade verzekerd. Bij ruitschade is er wel verschil in vergoeding. Dit is afhankelijk of de ruit gerepareerd kan worden of dat deze vervangen moet worden en of je hiervoor naar een erkend herstelbedrijf gaat.
WA + Casco, ofwel Allrisk
Dit is de meest uitgebreide dekking. Hierbij is ook schade aan je eigen auto, ook al is het je eigen schuld, verzekerd.
Andere dekkingen
Naast deze dekkingen zijn er nog een aantal andere mogelijkheden als aanvullende dekking. Voorbeelden zijn:

Verhaalsrechtsbijstand
deze verzekering geeft recht op verhaal van materiële schade van bestuurder en passagier(s) van de verzekerde auto. Schade is schade aan de auto, kosten van huur van een vervangende auto en schade aan bagage.

No-claim beschermer
bij een eerste schuldschade in een verzekeringsjaar valt u niet terug in no-claim en houdt u dezelfde korting op de premie. Achter de schermen wordt wel aangetekend dat er schade is geweest. Bij een tweede schuldschade gaat u wel terugvallen in no-claim en wordt de korting op de premie wel lager.

Ongevallen Inzittenden
deze verzekering keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van bestuurder en/of passagier(s) als de auto bij een ongeval betrokken is. Er is geen verband tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijke schade.

Schadeverzekering Inzittenden
deze vergoedt schade die bestuurder en passagier(s) lijden bij een ongeval met de auto. Deze schade kan zijn: kleding, bagage, medische kosten, smartegeld, etc. De daadwerkelijke schade wordt uitgekeerd.

Pechhulp
de verzekerde heft recht op hulp en/of vergoeding van kosten bij pech.
De prijs voor een autoverzekering is moeilijk zo aan te geven, want de premie is van meerdere factoren afhankelijk. O.a. van de dekking, het gewicht van de auto, de oorspronkelijke cataloguswaarde of de dagwaarde, het aantal te rijden kilometers en de leefttijd van de bestuurder. Als je ons belt en het kenteken, de meldcode en enkele andere belangrijke gegevens doorgeeft gaan wij kijken wat de best passende verzekering is en welke premie hierbij hoort.

Aanvullende informatie

Voorlopige dekking
Als de verzekering snel geregeld moet worden hebben wij de mogelijkheid om voorlopige dekking te geven. Koop je je auto buiten onze kantoortijden, dan hoef je je niet druk te maken over de verzekering. Bel gewoon naar ons kantoor, spreek het kenteken en de meldcode in en dan is er voorlopige dekking. De auto is gewoon verzekerd, alleen vindt de definitieve afwerking de eerstvolgende werkdag plaats.

Accessoires meeverzekerd?
Deze zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Is de waarde van de accessoires meer dan het standaardbedrag, dan moet je dit even doorgeven. Zorg ervoor dat je je rijbewijs en groene kaart (= bewijs van verzekering) altijd bij je hebt, evenals een Europees Schadeformulier. Bij een controle of ongeluk moet je aan kunnen dat je mag rijden en dat de auto verzekerd is.
Voorlopige dekking en accessoires meeverzekerd

Laatste blogberichten

12 september 2018
Mijn eerste auto
Heeft u een auto, dan bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Die zijn er in vele soorten en maten, maar er hangt soms ook een stevig prijskaartje aan. Waar moet u opletten bij de huidige of nieuwe autoverzekering? De belangrijkste zak...
21 maart 2018
Mijn eerste auto
Een beginnend bestuurder van 18 jaar betaalt al snel 1.800 tot 2.000 euro per jaar aan premie voor een autoverzekering, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl. Hierdoor wordt een auto op eigen naam voor een 18-jarige haast onbetaalbaar, s...
21 maart 2018
Mijn eerste auto
In december sloegen alle weerstations groot alarm: code rood, met als dwingend advies niet de weg op te gaan. Wat als u dan toch gaat rijden en schade veroorzaakt? Wat vergoedt uw verzekering? Dekt uw verzekering schade als u geen winterbanden heeft?...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites