Ik ga studeren

Een nieuwe stap in je leven, je gaat studeren!

Geslaagd voor de middelbare school en nu verder studeren. Je hebt je eigen keuze gemaakt, op basis van je eigen interesse. Als je dan op kamers gaat wonen dan verandert er nog meer en moet je ook nog andere zaken regelen, zoals je verzekeringen.
Ik ga studeren
Wat moet ik regelen studeren

Wat moet ik regelen?

Als je gaat studeren en op kamers gaat wonen moet je een aantal zaken regelen voor wat betreft je verzekeringen, zoals:
Een inboedelverzekering
Let op de zogenaamde 'braakclausule'. Als je spullen kwijt bent en er zijn geen sporen van braak aan de deur of het raam, dan is er geen dekking. De premie voor zo'n verzekering is erg laag.
Een aansprakelijkheidsverzekering
Geen probleem voor dit soort verzekeringen, de meeste verzekeraars geven namelijk dekking op de polis van de ouders als je als student op kamers gaat wonen. Je moet studeren en ook zodanig staan ingeschreven, je moet dus aan kunnen tonen dat je een dagstudie volgt.
Ziektekosten
Vaak zijn er online mogelijkheden tot het sluiten van een ziektekostenverzekering. Vanaf 18 jaar moet je ook voor deze verzekering gaan betalen. Tot je 18e ben je gewoon verzekerd, maar hoef je geen premie te betalen. Dat is een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden, ook qua aanvullende verzekeringen.
Wij hebben een softwareprogramma dat alle verzekeraars van Nederland in kaart brengt. Makkelijk toch, het scheelt je een hoop zoekwerk.

Wat verder nog van
belang kan zijn

Bewaar bonnetjes van je aankopen en maak foto's. Waarom?

Bij schade moet je aan kunnen tonen wat je in je studentenhuis/-kamer had staan. Dit doe je door je facturen te bewaren, maar je kunt ook foto's maken. Je kunt deze naar ons doormailen, dan stoppen wij ze in je digitale dossier.

Verandert er iets in je situatie, geef het aan ons door. Dan kunnen wij kijken of dit gevolgen kan hebben voor je verzekering(en) en of deze wellicht aangepast moet(en) worden.
Schade aantonen intergroep

Laatste blogberichten

30 december 2015
Ik ga studeren
Woon je nog bij je ouders? Dan ben je waarschijnlijk met hen meeverzekerd. Als je op kamers gaat hoeft dat niet per se te veranderen. Maar veel verzekeraars stellen wel voorwaarden. Bijvoorbeeld een maximum leeftijd. Een paar voorbeelden. Zorgverzeke...
30 december 2015
Ik ga studeren
Boeken en dvd's. Je laptop en smartphone. Als je alles bij elkaar optelt, ligt er voor een flink bedrag aan spullen in je kamer. Wordt er ingebroken of raken die spullen beschadigd door lekkage of brand, dan kun je die vaak niet zomaar vervangen. Voo...
30 december 2015
Ik ga studeren
In je studentenkamer heb je je eigen huishouden. Je regelt je inkomsten en uitgaven, en bepaalt zelf je inrichting. Tegelijk is dat huishouden maar klein, het speelt zich af op een paar vierkante meter. Is het dan echt nodig verzekeringen af te sluit...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 - 51 19 31 07 (Frank Boute)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites