Ik ga op reis

Velen gaan op vakantie. Lekker even uitrusten op het strand of actief een weekje skiën. Zorg dat u een reisverzekering hebt afgesloten mocht er toch iets gebeuren.
Reisverzekering voor als je op vakantie gaat
Doorlopende reis en annuleringsverzekeringen

Wat zijn de mogelijkheden?

Verliest u op reis uw bagage of wordt u ziek tijdens uw vakantie, dan dekt de reisverzekering de schade aan uw spullen of de kosten van medische hulp. Voor schade door risicovolle vakantiesporten, zoals wintersport of duiken, is een aanvullende verzekering nodig.

Er zijn kortlopende en doorlopende reis-/annuleringsverzekeringen. De kortlopende sluit u voor een bepaalde reisperiode af, bij de doorlopende bent u het gehele jaar door verzekerd, hoe vaak u ook gaat. Het moet in beide gevallen wel gaan om recreatieve reizen.

Er zijn diverse mogelijkheden voor wat betreft het verzekeringsgebied of het te verzekeren pakket. Voor wat betreft het gebied is er de keuze tussen Nederland, Europa of Werelddekking. Het basispakket (= inclusief bagage) is uit te breiden met de volgende dekkingen:

- geneeskundige kosten
- automobilistenhulp (Europadekking)
- annuleringskosten
- winter- / onderwatersport
- extra dekkingen voor sportuitrusting / fiets / geld & betaalpassen

Schade gehad?

Schade hebben gehad is al vervelend genoeg. Toch zijn een aantal zaken van belang om te weten.

Bij verlies of diefstal dient altijd aangifte te worden gedaan bij de politie in de plaats waar het is gebeurd. Is aangifte daar niet mogelijk, dan moet dit alsnog gebeuren bij de eerstvolgende mogelijkheid. Is het in uw hotel, appartement of vakantiewoning gebeurd, dan moet u hiervan ook melding maken bij de directie, beheerder of manager daarvan.

Verder is het boekingsbewijs van de reis nodig en aankoopfacturen van de verloren/gestolen spullen.

Ziektekosten
Neem altijd uw zorgpas mee, zodat u aan kunt tonen dat u voor ziektekosten verzekerd bent. Het eigen risico of zaken die niet vergoed worden door de zorgverzekering kunt u indienen bij de reisverzekering.
Schade op vakantie

Laatste blogberichten

14 juni 2018
Ik ga op reis
Una cerveza por favor! Laat het biertje op het Spaanse terras maar komen. Met een handige vertaalapp in de hand bestelt u er ook nog wat tapas bij. Wat voor weer is het in de Alpen? Waar kunnen we goedkoop tanken? Met deze apps is uw vakantie al bijn...
14 juni 2018
Ik ga op reis
Voor een beetje wintersportvakantie moet u aardig wat geld neertellen, zeker als u met uw gezin gaat. Maar wat als u op de zwarte piste uw been breekt en uw vakantie eindigt met een gipsvlucht naar huis? Dekt uw verzekering wel alle kosten? Accommoda...
14 juni 2018
Ik ga op reis
Het overkomt veel reizigers: wachtend op het vliegveld bij de bagageband blijkt uw koffer te zijn verdwenen. Of pas na een paar dagen arriveert uw bagage op de vakantiebestemming. En bij thuiskomst blijkt het display van uw tablet aan diggelen. Wie i...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites