Ik ga met pensioen

Het moeten gaan werken zit er op, u gaat met pensioen. Dit zorgt voor veranderingen, voor u persoonlijk maar ook op financieel gebied. U krijgt meer tijd voor hobby's, voor uw (klein)kind(eren). Misschien gaat u wel verre reizen maken. U hoeft in ieder geval niet meer te gaan werken voor uw inkomen. Maar wat wordt het financiële plaatje als u met pensioen gaat?
Mijn pensioen en financiële plaatje
Basisinkomen bij pensioen

Waar heb ik recht op als ik met pensioen ga?

Als u met pensioen gaat, krijgt u een basisinkomen volgens de AOW (Algemene Ouderdomswet). Meestal bouwt u bij uw werkgever een aanvullend pensioen op. Ook kan het zijn dat u zelf een particuliere verzekering heeft afgesloten waar u een uitkering van ontvangt.
AOW
De AOW is een basispensioenvoorziening voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Wie in Nederland woont of werkt, bouwt automatisch AOW op. De hoogte hangt onder andere af van uw leeftijd en uw woonsituatie.
Pensioen via werkgever
De meeste werkgevers hebben een pensioenregeling. Als u in een bedrijfstak werkt met een verplichte bedrijfstakpensioenregeling, dan moet de werkgever u een pensioenregeling aanbieden. Werkgevers en pensioenfondsen moeten u informeren over uw pensioen.
Pensioen via eigen verzekering
Er zijn diverse mogelijkheden om zelf een verzekering af te sluiten om zo voor een aanvulling te zorgen als u met pensioen gaat. Voorbeelden zijn: een pensioenverzekering, een lijfrenteverzekering, een koopsompolis, sparen of beleggen.

Hoe kan ik mijn pensioen aanvragen?

U ontvangt een aantal maanden voordat u de AOW-leeftijd bereikt een aanvraagformulier van de pensioenuitvoerder. Wanneer u niks ontvangt kunt u zelf contact opnemen met uw pensioenuitvoerder. Het is belangrijk dat u dit doet voordat uw AOW ingaat.

Wanneer u het idee heeft dat u meer pensioenrechten heeft opgebouwd dan dat vermeld staat, dan is het belangrijk contact op te nemen met de pensioenuitvoerder waar u dat pensioen heeft opgebouwd. Het kan zijn dat u in het verleden de waarde van een pensioen heeft laten overdragen naar een volgende pensioenuitvoerder. Er staat dan geen pensioen meer geregistreerd bij de oude pensioenuitvoerder.

Mocht de oude pensioenuitvoerder of verzekeraar niet meer bestaan, dan kunt u de gegevens vinden via De Nederlansche Bank. Zij kunnen niet nagaan of er pensioenrechten zijn opgebouwd.
Hoe kan ik mijn pensioen aanvragen?
Intergroep geeft advies over uw pensioen

Ons advies voor deze situatie

Het pensioen blijft een ingewikkeld en lastig onderwerp. De diverse wetswijzigingen hebben er nog niet voor gezorgd dat iedereen een goed en duidelijk beeld heeft van zijn/haar pensioen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het voor u helder en transparant is.

Frank Boute is gediplomeerd Pensioenadviseur en op de hoogte van alle ins en outs op pensioengebied.

Hij kan, samen met u, berekenen hoe u ervoor staat en of het verstandig is om nog extra te sparen/beleggen zodat u zeker weet dat u een bepaald inkomen ontvangt als u met pensioen gaat.

Laatste blogberichten

13 november 2018
Ik ga met pensioen
Zijn uw AOW en pensioen voldoende om na uw pensioengerechtigde leeftijd zonder financiële zorgen te kunnen leven? Veel mensen sloten daarom als aanvulling een lijfrenteverzekering af. Wat zijn de mogelijkheden als deze verzekering gaat uitkeren? Een ...
21 augustus 2018
Ik ga met pensioen
 Frank Boute van Intergroep Nederland uit Oisterwijk geeft informatie over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van pensioenen voor werknemers. Zoals: Leeftijd 67 naar 681 jaar langer pensioen opbouwzelf extra sparendoorbeleggendraagvlak c...
21 maart 2018
Ik ga met pensioen
 Frank Boute van Intergroep Nederland uit Oisterwijk geeft informatie over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van pensioenen voor DGA. Zoals: Fiscale voordelenBVEigen beheerBalansFiscale en oude dag reservesDeel winst reserverenAfkopen e...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites