De arbeidsmarkt op

De studie is afgerond en de volgende fase is aangebroken: de arbeidsmarkt op.

Hoe past Intergroep daarbij?

Wij zitten aan beide kanten van de onderhandelingstafel en wij kunnen uitleggen hoe onderhandelingen werken. Hieronder staan enkele onderwerpen die van belang zijn, zoals salaris, maar ook andere arbeidsvoorwaarden.
De arbeidsmarkt op hoe werkt het
Arbeidsvoorwaarden en arbeidscontract

Arbeidsvoorwaarden

Bij het onderhandelen van het arbeidscontract zijn naast het salaris nog andere arbeidsvoorwaarden belangrijk. Hieronder vermelden wij enkele belangrijke punten:
Pensioen
Dit is vaak nog ver weg, maar een goede opbouw van pensioen is heel belangrijk. Informeer dus bij de werkgever naar de pensioenregeling die gehanteerd wordt.
Verzekering bij ziekte
Wat heeft het bedrijf geregeld als u ziek wordt en in het ergste geval wordt afgekeurd? Kan het bedrijf uw salaris door blijven betalen en/of heeft de werkgever dit risico afgedicht bij een verzekeraar?
Arbeidsrechtelijke voorwaarden.
Wij kunnen u helpen om de juiste vragen te stellen om een goed inzicht te krijgen in de arbeidsrechtelijke voorwaarden.

Een voorbeeld is om te informeren of het bedrijf een collectieve verzekering heeft bij arbeidsongeschiktheid, een zogenaamde WIA, WGA Uitgebreid of WGA Excedent verzekering. WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, WGA voor Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Het is een behoorlijk complex geheel, maar wel heel belangrijk voor u.
Extra informatie
Verder vermelden wij hier nog een paar onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn om te beslissen of u 'ja' zegt tegen de aangeboden arbeidsovereenkomst:

- is een leaseauto onderdeel van de overeenkomst en hoe zit het met de daarbij behorende bijtelling
- is er sprake van een proeftijd
- wat is de looptijd van de overeenkomst en wat gebeurt er daarna

Andere collectieve regelingen

Sommige werkgevers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan bepaalde collectieve regelingen. Informeer of u hieraan deel kunt nemen en wat u hiermee kunt besparen.

Voorbeelden van collectieve regelingen zijn:
- collectieve zorgverzekering. Naast het premievoordeel zijn er vaak uitgebreidere dekkingen bij een collectieve verzekering of zijn er gunstige afspraken gemaakt voor wat betreft acceptatie.
- collectieve autoverzekering
Arbeidsmarkt en andere collectieve regelingen

Laatste blogberichten

21 maart 2018
De arbeidsmarkt op
Wrijft u zich ook in de handen als u de vraagprijs van een huis verderop in de straat ziet? De huizenmarkt floreert. Dat is te zien aan de gemiddelde huizenprijs. Maar ook aan de WOZ-beschikking. Is uw WOZ-waarde te hoog of te laag? Doe er wat aan! D...
20 december 2016
De arbeidsmarkt op
Het dagloon bepaalt de hoogte van uw WW-uitkering. Sinds 1 december is de berekening ervan aangepast en kan voor een bepaalde groep leiden tot een hoger dagloon. Wat betekent dat voor uw WW-uitkering? Bent u een flexwerker, starter, herintreder of ee...
21 april 2016
De arbeidsmarkt op
Per 1 januari zijn belangrijke wijzigen in de Werkloosheidswet (WW) doorgevoerd. De maximale duur van de WW is verkort en de opbouw van de WW-rechten aangepast. Alle wijzigingen zetten we voor u op een rij. De belangrijkste wijzingen zitten in de duu...
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites