Nieuws en blogs

Dubbel verzekerd of niet?

dubbel-verzekerd-of-niet

Voordat je gaat trouwen of samenwonen heb je waarschijnlijk allebei je eigen verzekeringen. Daardoor kan het gebeuren dat jullie dubbel verzekerd zijn. Vaak gaat het om verzekeringen die te maken hebben met wonen, bijvoorbeeld de opstal- en inboedelverzekering. Het is daarom goed die dubbele dekking te controleren.

Zet eerst op een rij welke verzekeringen jullie hebben. Is er dubbeling? Zeg die verzekering dan op. Neem daarvoor contact op met je verzekeraar.

Samen op één verzekering

Voor sommige verzekeringen is het nuttig om ze op jullie beide namen te zetten, zodat jullie er allebei een beroep op kunnen doen. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

  • de aansprakelijkheidsverzekering;
  • doorlopende reisverzekering;
  • rechtsbijstandverzekering.

Ook als een van de twee een collectieve ziektekostenverzekering heeft, bijvoorbeeld via het werk, dan kan de ander daarbij aansluiten. Dat is goedkoper dan een individuele verzekering.

Huis aanhouden

Sommige stellen gaan samenwonen, maar houden voor de zekerheid beide huizen nog even aan. Is dat een koophuis, dan moet je de opstalverzekering houden. En laat je een deel van de inboedel staan, dan houd je die verzekering ook. Laat de verzekeraar wel even weten dat het huis niet bewoond wordt. Er is dan namelijk meer risico op schade, zeker als het huis afgelegen staat. Door het te melden kan de premie op termijn iets omhoog gaan, maar voorkom je gedoe als er schade is.

LET OP

  • Verkoopt een van jullie een huis omdat jullie gaan samenwonen? De verzekeringen worden dan niet automatisch stopgezet. Dat moet je zelf doen.
  • Een glasverzekering en opstalverzekering kunnen ook 'dubbelen'. Soms wordt schade aan glas namelijk ook vergoed op de opstalverzekering. Het loont de moeite dat te controleren

Bron: http://www.vanatotzekerheid.nl/

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites