Nieuws en blogs

Aanbevolen

Vergeet niet om uw (land)bouwvoertuigen te registreren

pexels-photo-2933243

Voor bestaande en nieuwe landbouwvoertuigen die op de openbare weg rijden geldt vanaf 1 januari 2021 een registratieplicht. In de conversieperiode, van 1 januari tot en met 31 december 2021, kunnen bestaande landbouwvoertuigen zonder keuring van de RDW worden geregistreerd. Na de conversieperiode is een keuring voor registratie verplicht en zijn kosten van registratie hoger.

Alle landbouwvoertuigen, zoals bijvoorbeeld trekkers, getrokken aanhangwagens, shovels, mobiele kranen, en combines, die de openbare weg op gaan moeten vanaf 1 januari 2021 worden geregistreerd. Voor landbouwvoertuigen die sneller willen rijden dan 25 km/u en/of een ontheffing nodig hebben geldt dat naast de registratie ook direct een kentekenplaat verplicht is. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle landbouwvoertuigen een kentekenplaat voeren. Gebeurt de registratie binnen de conversieperiode, dan is een RDW-keuring of schouw niet nodig. Het gaat dan puur om een administratieve registratie. Alle nieuwe landbouwvoertuigen die na invoering van het wetsvoorstel worden verkocht zijn bij aflevering geregistreerd en hebben een kentekenplaat.


Uitzonderingen

Er gelden veel uitzonderingen voor de registratieplicht. Zo hoeven landbouwvoertuigen die nooit op de openbare weg rijden, niet geregistreerd te worden. Ook voor fruittreintjes (trekker en wagentjes) geldt een uitzondering op de registratieplicht. Toch kan het registreren van de uitgezonderde voertuigen de moeite waard zijn: het kan een duurdere schouw of keuring voorkomen, mocht het voertuig toch de openbare weg op gaan. Daarnaast geldt vanaf 2025 een kentekenplaatplicht voor alle landbouwvoertuigen.


Registreren

Het registreren kan vanaf begin 2021 gedaan worden op de hiervoor bedoelde pagina op de website van de RDW. Na registratie en tenaamstelling van het voertuig, ontvangt de eigenaar een kentekenbewijs. Daarmee kan een kentekenplaat aangevraagd worden.

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites