Nieuws en blogs

Spaarpotje voor later

20230123-08472023-sparen-beleggen

Sparen voor de studie van je kind, een mooie boot of je pensioen. Er zijn meerdere manieren om je doel te bereiken. Door bijvoorbeeld te sparen, een risicovrije optie, maar het rendement is niet erg hoog. Je kunt ook beleggen, dan neem je meer risico, maar dan kan het rendement ook hoger zijn. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

 Sparen

De afgelopen jaren was de spaarrente nul procent, daardoor ontving je geen rente op je spaarrekening. Sinds begin 2022 is de rente weer gaan stijgen. De spaarrente ligt tussen de 0.00% en 0.25%, afhankelijk van het spaarbedrag. Het voordeel van sparen is dat het spaarpotje nooit minder kan worden dan je inleg. Daarnaast is je potje tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

 Beleggen

Je geld beleggen in aandelen of obligaties kan lucratief zijn als je voor een langere tijdshorizon je geld opzij kan zetten. Beleggen brengt wel het risico met zich mee dat je je gehele inleg kunt verliezen. De AEX, een groot fonds met Nederlandse ondernemingen, had de afgelopen 30 jaar een gemiddeld rendement van 5,72% per jaar. Helaas kent die periode ook jaren waarbij het rendement meer dan -30,00% was. Dus door te beleggen geniet je geen zekerheid.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kies je voor sparen of beleggen, of een combinatie. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek. Dus neem vooral contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons 013 513 60 52.

De informatie in dit artikel is uitsluitend opgesteld ter informatie en is geen aanbod noch een uitnodiging om effecten of een beleggingsinstrument te kopen of verkopen of om deel te nemen in een handelsstrategie. Neem contact op met onze financiële adviseurs voor meer informatie.
"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites