Nieuws en blogs

Sparen of een alternatief?

sparenbeleggen2018

e tijd dat spaargeld jaarlijks het nodige rendement gaf, ligt ver achter ons. Geld opzijzetten voor noodgevallen is natuurlijk altijd verstandig. Veel mensen willen echter meer rendement op hun spaargeld. We zetten de alternatieven op een rij.

Een financiële buffer creëren voor noodgevallen. Het klinkt ouderwets en degelijk, maar het is wel verstandig om te doen voor als uw auto of vaatwasmachine het begeeft. En… een ongeluk komt zelden alleen.

In dat geval bent u bij een bank aan het juiste adres: u kunt snel bij uw geld en u heeft een extra zekerheid. Gaat de bank failliet, dan garandeert de Nederlandsche Bank (DNB) uw spaargeld tot maximaal 100.000 euro per rekeninghouder.

Meer rendement
Bent u op zoek naar meer rendement op uw spaargeld, dan zijn er alternatieven. Deze zetten we graag voor u op een rij. De keuze is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het risico dat u wilt lopen.

Investeer in uw huis
Veel mensen stoppen hun spaargeld in de stenen. Ze knappen hun huis op of lossen extra af op hun hypotheek.
U kunt uw spaargeld gebruiken om bijvoorbeeld uw huis te voorzien van een nieuwe badkamer of keuken. Misschien zoekt u meer ruimte en wilt u wel uitbouwen? Dan kunt u bovendien gelijk uw huis beter isoleren om een hoger energielabel te krijgen. Bij eventuele verkoop wordt uw huis dan waarschijnlijk meer waard.

Extra aflossingen
U kunt uw spaargeld ook gebruiken om uw hypotheek of doorlopend krediet tussentijds (gedeeltelijk) af te lossen. Door de lagere schuld dalen de maandlasten. Heeft u een Spaar- of Bankspaarhypotheek? Dan kunt u voor het rendement uw spaargeld het beste op uw hypotheekrekening storten. Wij leggen u graag uit waarom dit een goede optie kan zijn.

Spaargeld vastzetten

Bent u toch verknocht aan het sparen, dan kunt u uw spaargeld bijvoorbeeld voor een langere termijn vastzetten. Hoe langer de termijn, des te hoger de rente. Bij noodgevallen kunt u echter niet zo snel bij uw spaargeld.

Appeltje voor de dorst

Behalve uw AOW ontvangt u na het bereiken van de pensioenleeftijd waarschijnlijk ook nog een aanvullend pensioen. Daar heeft u in de jaren ervoor maandelijks voor gespaard. Maar misschien heeft u geen gebruik gemaakt van de maximale fiscale jaarruimte. Met uw spaargeld kunt u misschien het verschil nog aanvullen. Uw pensioen stijgt daardoor.

Naar de beurs

U kunt ook met uw spaargeld naar de beurs om te beleggen. Dat kan in obligaties en aandelen waarover u jaarlijks dividend of rente ontvangt. U kunt ook proberen de aandelen met winst te verkopen. In ruil voor het risico ontvangt u mogelijk een hoger rendement, maar u kunt ook uw spaargeld verliezen.

Wat ook kan!
Maak met uw gezin een mooie reis en geniet van het leven. Uw kinderen praten er jaren later nog over. Maar zorg er wel voor dat u nog voldoende heeft voor onverwachte uitgaven.

Wilt u weten wat in uw situatie de beste oplossing is? Wij denken graag met u mee!

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites