Nieuws en blogs

Schade inzittendenverzekering: Wat? Wanneer? Waarom?

shutterstock_144040552

Schade-inzittendenverzekering is een aanvullende dekking op je auto verzekering. Die kan je erbij pakken bij het afsluiten van je autoverzekering of er later nog extra bij toevoegen. Naast deze aanvullende dekkingen zijn er nog een paar. Ik heb ze hier op een rijtje neergezet:


Wat vergoed een schade-inzittendenverzekering nou?

Bij een verkeersongeval komt veel schade ter sprake. De SVI vergoedt hiervoor de letselschade en schade aan bagage of kleding. Dit geldt voor u als bestuurder en voor uw medepassagiers. Dit geeft u een beter gevoel wanneer u in de auto stapt. Deze verzekering vergoedt alleen de werkelijk geleden schade. De uitkering heeft een maximum per gebeurtenis, dit verschilt per verzekeraar maar is meestal rond de €1.250.000 tot €2.500.000. Echter keert de verzekering minder uit als u geen gordel om had tijdens het ongeval.

Wanneer wordt deze verzekering uitgekeerd?

De SVI is een secundaire verzekering; de verzekering keert alleen uit als op geen enkele andere verzekering dekking is. Er is dekking als er een verkeersongeval plaatsvindt, maar er is ook dekking bij in- of uitstappen. Er zijn natuurlijk wel een paar uitzonderingen.

  • Bestuurder zonder geldig rijbewijs.
  • Opzettelijke veroorzaakte schade.
  • Het gebruik van bedwelmende, opwekkende stoffen zoals alcohol en drugs.
  • Tijdens verhuur, leasing, snelheidswedstrijden etc.

Daarnaast kunnen verzekeraars zelf ook nog een aantal uitzonderingen vaststellen. Lees hiervoor goed de voorwaarden of bespreek dit met een adviseur.

Waarom een Schade-inzittendenverzekering?

Het kan zijn dat jij door de schuld van de tegenpartij letselschade oploopt. Deze kosten kunnen hoog oplopen en kan een akelig herstel proces zijn. Dan is het niet fijn om nog te wachten tot dat de rechtbank over het verkeersongeval een uitspraak doet over de schuldige partij. Meestal keren verzekeraars dan pas uit. Een SVI keert zo snel mogelijk uit. U wilt naast dat u auto goed verzekerd is natuurlijk ook uzelf beschermen. 

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 51193107
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites