Nieuws en blogs

Q&Q - Situatie in Griekenland

shutterstock_177337268

​In Griekenland is sprake van een onrustige financiële situatie – het is onduidelijk of Griekenland in de eurozone blijft. Met de zomervakantie voor de deur kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over uw reis- en/of annuleringsverzekering.

De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hieronder.

Reisverzekering:

Kan ik rekenen op hulp van de reisverzekeraar als Griekenland de EU verlaat en ik daardoor in problemen kom tijdens mijn reis in Griekenland?
Ja, hulpverlening is gedekt op alle reispolissen. Neem contact op met uw alarmcentrale. De alarmcentrale kan u ondersteunen tijdens uw reis en in het uiterste geval een terugreis voor u regelen.

Zijn reisverzekeraars klaar voor een Grexit?
Ja, er is met alle verschillende scenario's rekening gehouden. De alarmcentrales zijn toegerust op een grote hulpvraag van reizigers. Of reizigers echt in problemen zullen raken bij een Grexit, is overigens moeilijk te voorspellen.

Is het contant geld dat ik meeneem wel verzekerd?
Vaak wel. Het verschilt per polis en per verzekeraar. De bedragen variëren veelal van 250 euro tot 750 euro. Controleer uw polisvoorwaarden hierop.

Wat als er molest uitbreekt door de Grexit?
Er staat een molestclausule in de polissen van reisverzekeraars. Het is echter de vraag of deze wordt ingeroepen. Molest moet dan erg massaal zijn en zo'n hoge schadelast veroorzaken dat verzekeraars deze niet meer kunnen betalen. De kans daarop is zeer klein. Als er al onrust uitbreekt, dan blijft dat waarschijnlijk beperkt tot de grote steden. Schade die niet veroorzaakt wordt door de Grexit blijft overigens altijd gedekt.

Annuleringsverzekering:

Ik wil mijn vakantie in verband met de onrust in Griekenland annuleren of afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden volgens de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering is er vooral voor persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of overlijden in uw familie.

Ik kan pas later naar Griekenland vertrekken door de onrustige financiële situatie in Griekenland. Krijg ik hiervoor een vergoeding?
Ja, u kunt een vergoeding krijgen voor een zogenoemde vertrekvertraging als dat in uw polisvoorwaarden staat. Een vertrekvertraging geldt vaak alleen als u met meer dan acht uur vertraging vertrekt naar uw bestemming in Griekenland. Neem contact op met uw reisverzekeraar over deze vergoeding.

Stel: Griekenland gaat definitief uit de EU, mag ik nu annuleren?
De annuleringsverzekering biedt hier geen dekking voor. De reisorganisatie waar u heeft geboekt kan u echter helpen om uw boeking te wijzigen naar een ander land. Als er een noodsituatie uitbreekt, dan kan het Garantiefonds de situatie tot calamiteit benoemen. In dat geval kunnen mensen die hun reis geboekt hebben via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR, hun geld terugkrijgen. Omboeken blijft dan ook altijd mogelijk.

Ik heb een accommodatie gereserveerd, die gesloten is in verband met een faillissement. Waar heb ik recht op? Wat moet ik nu doen?
U krijgt geen vergoeding, want dit is geen geldige annuleringsreden volgens de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisatie, die u kan helpen uw reis om te boeken.

Ik heb een accommodatie gereserveerd, die gesloten is in verband met een faillissement. Nu kan ik elders terecht voor dezelfde periode, maar dat is 300 euro duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn annuleringsverzekering?
Nee, dat is niet mogelijk, want dit is geen geldige annuleringsreden volgens de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisatie.

Bron: www.vanatotzekerheid.nl/

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 51193107
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites