Nieuws en blogs

Ongevallen - inzittendenverzekering wel of niet?

shutterstock_156591695

Ongevallen-inzittendenverzekering is een aanvullende dekking op je auto verzekering. Die kan je erbij pakken bij het afsluiten van je autoverzekering of er later nog extra bij toevoegen. Naast deze aanvullende dekkingen zijn er nog een paar. Ik heb ze hier op een rijtje neergezet:


Wat vergoed een OVI?

Een OVI keert uit bij blijvende invaliditeit en bij het overlijden. In tegenstelling tot de SVI die de werkelijke schade uitkeert, keert de OVI een vast bedrag uit. Bij gedeeltelijke invaliditeit waarbij je bijvoorbeeld aan een oog blind wordt, keren ze een percentage van het bedrag uit (30% van €50.000). Bij het overlijden wordt er een stuk minder uitgekeerd, tussen de €10.000 en €15.000. Dit bedrag wordt natuurlijk aan uw nabestaanden uitbetaald.

Welke voordelen zijn er bij een OVI tegenover een SVI?

Een SVI is bijna op elk front beter dan de OVI, echter zijn er wel enige voordelen aan een OVI. Een OVI keert direct uit, omdat het niet uitmaakt wie de schuldige is. Je krijgt zelfs als bestuurder uitgekeerd als je zelf de oorzaak bent van het ongeval.

Wat zijn de nadelen?

Omdat bij een OVI alleen bij blijvende invaliditeit en overlijden uitkeert, staat het al bijna vast dat u een inkomensachterstand zal verkrijgen. Je gaat minder werken of je kan je werk niet goed meer uitvoeren. Bij een SVI keren ze de werkelijke schade uit tot een maximum, dit varieert meestal tussen de €1.250.000 en €2.500.000. Ze keren ook bij materiële schade uit.

Conclusie

Ongevallen-inzittendenverzekering is het zwakkere broertje van de Schade-inzittendenverzekering. Merendeels is de SVI een stuk beter om af te sluiten. Een OVI kost wellicht iets minder per maand, maar het dekkingsgebied en uitkering is een stuk kleiner. Als u een inzittendenverzekering wilt afsluiten moet u nagaan wat u belangrijk vindt.

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 51193107
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites