Nieuws en blogs

No-claimbeschermer: hoe zit het nou echt?

shutterstock_114364924

No-claimbeschermer is een aanvullende dekking op je auto verzekering. Die kan je erbij pakken bij het afsluiten van je autoverzekering of er later nog extra bij toevoegen. Naast deze aanvullende dekkingen zijn er nog een paar. Ik heb ze hier op een rijtje neergezet:


Schadevrije jaren verliezen

Met een no-claimbeschermer kan je elk jaar één schade claimen zonder dat de premie van je huidige autoverzekering omhoog gaat. Dit klinkt heel erg aantrekkelijk voor de meesten, echter denken mensen hier soms verkeerd over. Sommige zijn in de veronderstelling dat ze er niet op achter uit gaan in schadevrije jaren. Dit is echter fout, de schade wordt nog steeds gemeld in de database van Roy Data. En je schadevrije jaren gaan er hierdoor op achteruit.

Dit komt omdat de no-claimbeschermer alleen ervoor zorgt dat je premie niet omlaag gaat bij die verzekeraar. Dit heeft een nadelig effect, wanneer u wilt overstappen van verzekeraar. Omdat de premie bij de andere verzekeraar veel hoger zal liggen. Omdat je hier ook jaren verliest, bouw je ze ook niet op. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn erop achteruit gaat.

Voor wie wel?

Dit wil niet zeggen dat een no-claimbeschermer slecht is. Een no-claimbeschermer is goed wanneer je bang bent voor een premieverhoging door schades. Echter is het wel verstandig om kleine schades niet te claimen. Als je over twee jaar een goedkopere verzekering kan afsluiten bij een andere verzekeraar is het wel fijn dat je al je schadevrije jaren nog hebt. Het is ook gunstig voor als je net je rijbewijs hebt. Je hebt dan weinig schadevrije jaren, en de premie kan flink stijgen als je schade krijgt. Dit beschermt je tegen een hogere premie.

Overbodig

Het kan ook zijn dat de no-claimbeschermer overbodig is. Wanneer je veel schadevrije jaren hebt en in de hoogste treden staat, krijg je vaak een bonusbescherming. Dan verliest u al minder schadevrije jaren of zelfs geen, dit verschilt per verzekeraar. 

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 51193107
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites