Nieuws en blogs

NIEUWSBRIEF - FISCALITEITEN 2021

kelly-sikkema-G_91H-3qZOA-unsplas_20210223-093939_1


Deze nieuwsbrief is een korte samenvatting van een paar belangrijke fiscale wijzigingen die ons te wachten staan. Een uitgebreide toelichting per onderwerp is te vinden op de site van de Belastingdienst.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Zoals de meesten van ons weten, heeft de overheid begin vorig jaar een economisch steun- en herstelpakket gelanceerd in verband met de coronapandemie. Op 21 januari 2021 is steunpakket door het kabinet verlengd en uitgebreid. De meeste belastingmaatregelen gelden nu tot 1 juli 2021. Een belangrijke maatregel uit dit steunpakket is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Vanaf een omzetverlies van 30% is het subsidiepercentage 85%. Dat betekent dat 85% van uw vaste lasten wordt vergoed. Ook niet-mkb bedrijven met meer dan 250 medewerkers kunnen TVL aanvragen. Het Coronaloket van KVK geeft antwoord op al je vragen over dit steunpakket.

Hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrenteaftrek 2020 daalt fors. De aftrek gaat omlaag en het verlies aan aftrek kan oplopen naar 6% voor hogere inkomens in 2020 en naar 15% in 2023.

De versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek zou een flinke lasten- verhoging voor huizenbezitters kunnen zijn. Maar er staat een korting op het eigenwoning-forfait tegenover. Dit daalt van 0,75% naar 0,6% van de WOZ-waarde. Hierdoor komt een minder hoog bedrag bovenop je inkomen, waar je de hypotheekrente van aftrekt. Daarmee wordt deze lastenverhoging budgetneutraal ingevoerd. Onder de streep zal je er dus waarschijnlijk minder van merken dan verwacht.

Aftrek autokosten

Onze auto; het blijft een gevoelig onderwerp. De fiscale regels rond autokosten zijn pas aanzienlijk veranderd. Voor elke onderneming die wagens ter beschikking stelt aan personeel of aan haar bedrijfsleider, zullen deze nieuwe regels een gevoelige fiscale impact hebben. De CO2 uitstoot van wagens wordt een belangrijke factor, niet alleen om de aftrekbaarheid van autokosten te berekenen, maar ook om het belastbare voordeel van de gebruiker van de auto te bepalen. Het aftrekbare percentage wordt namelijk vanaf aanslagjaar 2021 bepaald volgens een nieuwe formule waardoor de aftrekbaarheid van de kosten voor benzinewagens met CO2 uitstoot vanaf 106 – 125 g/km 80% is.

Verder geldt de nieuwe formule niet voor wagens met een CO2 uitstoot van 200 (of meer) gram/km. Voor deze wagens wordt het aftrekbare gedeelte van de kosten forfaitair bepaald op 40%.De financieringskosten blijven wel voor 100% aftrekbaar. 

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites