Nieuws en blogs

Kosten uitvaart onderschat

uitvaart2017

Een crematie kost gemiddeld zo'n 7500 euro, een begrafenis is zelfs nog duurder. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren tot 35 jaar onverzekerd zijn. Ook onderschatten ze de kosten flink. Sparen of verzekeren voor uw uitvaart?

Jonge mensen zijn in de bloei van hun leven. Logisch dat de gedachte aan een uitvaart niet dagelijks ter sprake komt. Dat blijkt ook uit onderzoek. Zo worden de kosten voor een uitvaart door jongeren flink onderschat. Aan de andere kant vindt twee op de drie jongeren een uitvaartverzekering belangrijk of zelfs noodzakelijk.

Onderschatting

Een begrafenis of een crematie is duur. Voor een crematie betaalt u tussen de 6.500 en 9.000 euro. De kosten voor een begrafenis (variërend van 8.500 tot 11.000 euro en hoger) liggen zelfs een stuk hoger.

Een op de drie jongeren (18-34 jaar) denkt dat een uitvaart minder dan 5.000 euro kost. Opvallend, want in deze leeftijdscategorie kiest 40 procent voor een dure begrafenis. Minder jongeren (30 procent) maken de keuze voor een crematie. Ter vergelijking: van de 65-plussers kiest twee derde voor een crematie.

Zekerheid

Veel mensen kiezen op dit vlak voor zekerheid. Liefst zeventig procent van de Nederlanders ouder dan 35 jaar heeft een uitvaartverzekering. Jonger dan 35 jaar heeft nog niet de helft (46 procent) een dergelijke verzekering. De vraag aan jongeren of ze een uitvaartverzekering belangrijk vinden, wordt door twee op de drie opvallend genoeg met 'ja' beantwoord.

Een op de drie verzekerden jonger dan 35 jaar weet niet of het verzekerde bedrag ook daadwerkelijk de uitvaartkosten dekt. De helft denkt dat de uitvaartverzekering voldoende is om de kosten te betalen, maar heeft een verzekering met een dekking lager dan 5.000 euro. Dat is onvoldoende om de uitvaart te kunnen betalen.

Sparen of verzekeren?

De kosten voor een uitvaart kunt u verzekeren of uit eigen middelen (spaargeld) betalen. Beide mogelijkheden zijn een goede optie. Verzekeren tegen de uitvaartkosten is voor jonge mensen het meest interessant. Ze hebben nog niet veel spaargeld en de premie voor een uitvaartverzekering is dan relatief laag.

U kunt natuurlijk ook geld opzijleggen om de kosten voor een uitvaart te betalen. Of mogelijk kunt u uw nalatenschap aanwenden om de kosten voor een uitvaart te betalen. Over één zaak waren de deelnemers aan het onderzoek het roerend eens: niemand wil zijn nabestaanden opschepen met de financiële gevolgen van een overlijden.

Meer weten

Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering of weten of u voldoende bent verzekerd? Neem dan contact met ons op. 

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites