Nieuws en blogs

Juridische hulp in het verkeer

shutterstock_282625670

 echtsbijstandverzekering is een aanvullende dekking op je auto verzekering. Die kan je erbij pakken bij het afsluiten van je autoverzekering of er later nog extra bij toevoegen. Naast deze aanvullende dekkingen zijn er nog een paar. Ik heb ze hier op een rijtje neergezet:


Bij een verkeersongeval komen veel zaken aan bot. Één van die zaken is juridische hulp.
Het kan hier gaan om het verhalen van de schade, onschuld verdedigen of de tegenpartij aansprakelijk stellen. Hiervoor kunt u zichzelf verzekeren waarbij je een aantal keuzes hebt:

Rechtsbijstandverzekering

Het kan zijn dat u al een (gezin)rechtsbijstandspolis heeft. Op deze verzekering zit al de module verkeer. Ook kunt u deze erbij afsluiten. Als dit het geval is dan hoeft u geen aanvullende rechtsbijstand voor uw auto af te sluiten. Als u dit wel doet of al heeft dan is er sprake van samenloop en bent u dubbel verzekerd. Dit betekent niet dat u het twee keer uitgekeerd krijgt. Mocht u dit toch proberen, dan wordt dit gezien als fraude. U kunt wel zelf beslissen bij welke verzekering u de schade meldt.

Verhaalsrechtsbijstand

Wanneer iemand in het verkeer een ongeval veroorzaakt is hij schuldig en moet hij hiervoor gaan betalen. Het kan zijn dat hierbij problemen voorkomen en dat u de schade moet verhalen. Met deze verzekering worden de juridische kosten vergoed, maar dit is alleen voor het verhalen van de materiële schade van de verzekerde auto. Dus niet voor de letsel schade.

Als uw auto allrisk verzekerd, dan is deze dekking mogelijk overbodig. Als de schade door een ander is veroorzaakt dan keert uw verzekeraar de materiële schade uit. Dit wil niet zeggen dat de tegenpartij niet hoeft te betalen. Hierbij verhaalt de verzekeraar het zelf zonder u daarvoor te hoeven lastig vallen. Daarnaast zult u ook geen vermindering in schadevrije jaren verkrijgen.

Autorechtsbijstand

Dit is een uitgebreidere dekking dan de verhaalsrechtsbijstand. Hiernaast krijgt u ook juridische hulp bij letselschade, conflicten met de dealer of garage en bij een strafvervolging bij een ongeval of overtreding.

Verkeersrechtsbijstand

Deze dekking is niet gebonden aan uw auto, maar geldt voor alle juridische problemen die u in het verkeer oploopt. Dit kan dus ook als u een medepassagier, fietser of voetganger bent. Dit is de betere dekking van de drie die u kunt afsluiten bij uw auto verzekeraar.


"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 51193107
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites