Nieuws en blogs

Extra: van annuleren tot extreme sporten

sport-721738_640

 Naast de 'standaard' reisverzekering kun je je verzekeren voor extra risico's. Denk aan een autohulppakket, reisrechtsbijstand of schade aan je uitrusting voor het duiken of golfen.

Annuleren of afbreken

Meestal boek je je vakantie een flinke tijd van te voren. Maar soms kan er in de tussentijd iets gebeuren waardoor die vakantie helemaal niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt. Vaak moet je dan toch alles betalen. Tegen dit risico kun je je verzekeren met een annuleringsverzekering. In de polisvoorwaarden lees je precies wanneer je een vergoeding krijgt.

Het kan ook gebeuren dat je je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Voor de dagen die je eigenlijk op vakantie zou zijn, krijg je dan een vergoeding.

Actieve vakantie

Heb je een avontuurlijke vakantie geboekt? Controleer dan in de polisvoorwaarden wat wel en wat niet gedekt is. Voor sporten als skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskien heb je een aanvullende verzekering nodig. Extreme sporten als speedskien, racen, speleologie en raften kunnen ook uitgesloten zijn op je reisverzekering. Soms kun je hiervoor een aparte dekking afsluiten.

Bagage

Zeker als je extreme sporten gaat doen, heb je misschien een dure sportuitrusting bij je. Die is meestal niet standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Maar tegen een kleine meerprijs kun je je bagageverzekering uitbreiden. Dat geldt trouwens ook voor je fotocamera. Controleer op je polis tot welk bedrag deze is verzekerd.

Uitsluiten kan ook

Net zoals je kunt aanvullen, kun je er ook voor kiezen om niet alle rubrieken van de reisverzekering af te sluiten. Heb je bijvoorbeeld een volledige auto- of cascoverzekering, dan is autohulp in het buitenland vaak al verzekerd. Huur van een vervangende auto echter niet. Daarvoor moet je een reisverzekering hebben. En is je auto jonger dan drie jaar, dan biedt de dealer vaak autohulp.

Wil je precies weten wat gedekt is? Kijk dan in je polisvoorwaarden en neem bij twijfel contact op met je verzekeraar.

Bron: www.vanatotzekerheid.nl

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites