Nieuws en blogs

Eerste huis kopen...

roselyn-tirado-GDWmu0bFfS4-unsplash

Als u voor het eerst een woning koopt, dan is alles nieuw. U krijgt te maken met belastingregels en de hypotheekrenteaftrek. Volgens de regels moet u de hele lening in maximaal 30 jaar tenminste annuïtair aflossen, anders heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek. 

Daardoor zijn er nog maar 2 hypotheekvormen bruikbaar: een lineaire en annuïteitenhypotheek. Bij beide vormen bestaan de maandlasten uit rente en aflossing en wordt in 30 jaar de hypotheek afgelost. 

Maar er zijn belangrijke verschillen: bij een lineaire hypotheek betaalt u maandelijks een deel aflossing en een deel rente. Het bedrag aan aflossing is iedere maand hetzelfde. Doordat de hypotheekschuld daalt, dalen ook de rentelasten. Uw maandlast neemt dus gedurende de looptijd af. Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een vast bedrag, de zogenaamde annuïteit. Dat vaste bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente.

De verhouding tussen die delen verandert tijdens de looptijd. In het begin betaalt u veel rente en lost u weinig af. Aan het eind is het net andersom: veel aflossing, weinig rente.

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites