Nieuws en blogs

De reisverzekering: wat is gedekt?

shutterstock_285570005

Ga je op reis, dan is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Sommige kosten worden vergoed op de zorgverzekering, maar zorgkosten in het buitenland zijn vaak hoger. En die worden niet vergoed door de basiszorgverzekering. Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen. Je verzekert je onder meer voor:

  • ongevallen;
  • geneeskundige kosten;
  • buitengewone kosten, bijvoorbeeld van een gedwongen langer hotelverblijf, van reddingsacties, huur van vervangend vervoer of telecommunicatie;
  • bagage en reisdocumenten.

Naast hulp ben je gedekt voor kosten als je onverwachts terug naar huis moet. Dat noemen we repatriëring. Redenen hiervoor kunnen zijn dat een naast familielid overlijdt of je een been breekt tijdens het skiën.

Medische kosten

Als je in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijg je niet vergoed, want je zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. De reisverzekering betaalt dat extra gedeelte. Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je dan wel aangeven dat je medische kosten in het buitenland gedekt wilt hebben. Heb je zorg nodig, laat dat dan eerst even weten aan je reisverzekeraar. Elke verzekeraar heeft hiervoor een alarmnummer. Voordeel daarvan is ook dat je in je eigen taal kunt uitleggen wat er aan de hand is. Bovendien hebben reisverzekeraars hulpposten in het buitenland. Zij spreken de taal en weten welke artsen en klinieken goed zijn.

Binnen of buiten Europa?

De meeste reisverzekeringen gaan ervan uit dat je in Europa blijft. Dat is wel een ruim begrip, het gaat om alle landen in Europa, Rusland, Turkije en alle landen rond de Middellandse zee, zoals Algerije, Egypte, Israel, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië. Ook de Azoren en Canarische Eilanden vallen vaak onder de dekking. Ga je buiten Europa op reis, dan moet je voor 'werelddekking' kiezen. Zeker weten? Controleer altijd je eigen polis.

Let op
  • Bewaar altijd een bewijs van de boeking van de vakantie, de facturen van medische zorg en bonnetjes van nieuwe aankopen. De verzekeraar kan hier om vragen als je iets wilt claimen.
  • De verzekeraar verwacht wel dat je zelf ook oplet op reis. Ga dus tijdens je vakantie net zo zorgvuldig met je spullen om als thuis. Laat je bijvoorbeeld spullen zichtbaar in de auto achter, en worden die gestolen, dan is er geen dekking op de reisverzekering.

Bron: www.vanatotzekerheid.nl

"Intergroep is het meest persoonlijke, innovatieve en dynamische assurantiekantoor van Nederland"

Neem contact met ons op

T: 013 - 513 60 52
Spoed: 06 46425804
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag:
8.30 tot 17.00 uur

Bereik ons
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw vraag is leeg

Ongeldige invoer

Copyright © intergroep.com
Website door: Van Laarhoven Websites